Funderar du på att renovera kök?

Kanske funderar du på att renovera kök. Vi älskar kök. Vi har stor vana och erfarenhet av att renovera, montera och planera kök. Några av våra kunder säger såhär:

”Margaretha och jag är jätteglada att vi äntligen kom till skott med renoveringen av vårt 70-tals-kök. Callan har varit lyhörd och mycket noggrann i sitt arbete. Han har också föreslagit alternativa lösningar där vi kanske inte hade tänkt till. Jag är otroligt nöjd med vårt kök.” Leif Lundgren, Upplands Väsby
”Tack Callan! Köket och hallen blev precis som vi ville ha det. Vilka fiffiga lösningar du kom på. Sådana som vi inte kunnat räkna ut själva. Är det någon som behöver en duktig och noggrann snickare så kan jag verkligen rekommendera Sands & Co.” Siv Nordqvist, Stockholm

Våra elementskydd är populära

Många hus har fortfarande direktverkande el och missprydande gamla element i bostaden. Genom att bygga elementskydd så döljs det fula och hela rummet får ett lyft. Vi kommer och mäter upp hemma hos er och sedan skapar vi en byggsats i verkstaden som vi sedan kommer och monterar hos er.

 

Vi bygger gärna om inne

Att slå ut väggar hemma och skapa fler öppna ytor eller skapa rum i rum gör vi ofta. Behov förändras över tid i ditt boende och vi har många års erfarenhet av att både riva och skapa nya rum. Vi jobbar tillsammans med elektriker och målare som tycker lika mycket om att jobba som vi. Vi har genomfört uppdrag i bland annat Stockholm, Upplands Väsby och Sickla.

Vi gillar kök!

Vi är duktiga på att designa och installera kök från många olika leverantörer eller så platsbygger vi efter ritningar. Antingen planerar du ditt kök själv och anlitar oss för installationen eller så hjälper vi gärna till med design och inköp också. Vi har designat och monterat många kök och har genomfört många smarta lösningar. Vi har renoverat flera kök i Upplands Väsby, Täby, Södermalm och Enskede.

Alla vill ha ny hall!

Trenden i vår har varit renovering av hall och entré. Vanligt är att vilja lägga klinkers med golvvärme precis i entrén och komplettera med trätiljor i resten av hallen. Vi har byggt flera platsbyggda skåp och sittplatser samt elementskydd både i Upplands Väsby, Sollentuna och Sickla.

Elementskydd med extra allt

Knoppar till elementskydd_sands&co Snickare

Åker man till NYC på arbetsresa och för att leta efter coola leverantörer så blir resultatet elementskydd med extra allt. Vi hittade inte bara spännande leverantörer att jobba med i framtiden utan även material direkt på plats i New York. Anthroplogie är egentligen mest kläder, men har otroligt mycket extra allt. Inredning, möbler, tyger, tapeter – ja allt möjligt med den där lilla extra detaljen.

Vi tänker att våra kunder blir nöjda när vi hittar smarta och snygga lösningar på platsbyggda elementskydd och annat.

Knoppar till elementskydd_sands&cosnickare 2

 

Bäst i test – Parkettgolv i ek

Bast_i_test_parkettgolv

Bäst i test. Vi älskar tester. Villaliv publicerade en test av parkettgolv i ek i senaste numret. Tester är alltid bra när du ska välja golv eller vad det nu än kan vara du ska investera pengar i. Och vi på Sands & Co Snickare får ofta frågan om vilket märke på parkettgolv vi rekommenderar. Det är kanske inte helt lätt att välja när det finns så många alternativ och priser.

Vårt svar är alltid att ju mer trä i parketten desto mer hållbart är golvet. Om du väljer en parkett med 14mm  så kan du till och med slipa och lacka om parketten efter några års slitage. Ekparkett är mycket tåligt och upplevs även varmt att gå på. Till skillnad från till exempel ett  laminatgolv vilket egentligen bara är högdensitetsfiberboard (HDF) med en kopia på träslaget under en skyddande plastfilm och ofta upplevs som kyligt att gå på.

Vi gillar golvet som är bäst i test på Villaliv. Ekparketten kommer från Byggmax och är 14mm. Vi rekommenderar ofta just denna ekparkett för den är av god kvalitet och är framförallt lätt att lägga. Funkar utmärkt i kök och andra ytor där funktionalitet är lika viktigt som att det ska vara snyggt.

Det som tester ofta utelämnar är hur enkelt eller svårt det är att lägga golvet. Vår erfarenhet säger att det är minst lika viktigt att det är lätt för en hantverkare (dvs tiden det tar att genomföra jobbet) som för dig som vill lägga golvet själv (frustration och tid). Vissa parkettgolv är helt enkelt svårare än andra att få jämna och få gliporna att sluta sig. Och hur ska man då veta vad som är enkelt? Hör av dig till oss eller frågan någon annan hantverkare som lagt många olika slags golv från olika leverantörer.

Grattis till Byggmax – både Villaliv och Testfakta har belönat golvet med högsta poäng.

Bild: Sands & Co Snickare från Villialiv (länk ovan)

Den där industrikänslan du bara får i NYC

Industrikansla_nyc_sands&co snickare chelsea market

Besöka NYC utan att få inspiration till att inreda med industrikänsla är omöjligt. Vi påverkades verkligen av alla de restauranger, gallerior och hotell vi besökte. Vi gillade verkligen Chelsea Market och inomhusmarknaden som var en gammal fabrik. I den gamla fabriken hade Oreo-kakor bakats under fler decennier för att nu ge plats åt butiker, slaktare, restauranger och caféer.

Här fick vi också inspiration och idéer för hur tak är en stor del av industrikänslan. Det är ju inte alltid möjligt att bygga om sitt innertak, men väl möjligt att hitta lampor som bidrar till en industrikänsla, eller om du vill vara riktigt extrem, sätta in rör.

Industrikansla_nyc_sands&co snickare lampa

Eller varför inte en exit-skylt av amerikansk modell?

Industrikansla_nyc_sands&co snickare exit

Lampor gör skillnad. Det finns liknande på Clas Ohlson. Kolla in deras sortiment.

Industrikansla_nyc_sands&co snickareIndustrikansla_nyc_sands&co snickare betong

Och med en yrkesskada som Callan så kan han förstås inte hålla sig från att kolla in putsen eller hur arbetet är utfört. Här på Chelsea Market.

Lampa som ett eget konstverk

Lampa_nyc_sands&co snickareVi bodde på The William i New York. Hotellet var fullt av spännande inredning och vi hade bland annat denna lampa på vårt rum. Tyvärr fick jag inte namnet på vem som designat den och har inte hittat den på nätet heller. Kanske någon av er vet var liknande finns att köpa?

Lampan är verkligen ett eget konstverk och kräver sin plats och utrymme. Här hänger den framför en spegel med dubbel effekt. Vi gillar!