Fallingwater

Arkitektur som förför och inspirerar – Fallingwater

FallingwaterFallingwater ritades av arkitekten Frank Lloyd Wright 1935 och lockar än idag tusentals besökare per år. Huset beställdes av familjen Kaufmann som sedan länge hade haft sitt fritidshus i omnejden kring det vattenfall som man senare byggde Fallingwater på. Det var inte helt självklart att huset skulle stå där det står idag och historien om huset berättas väl i den dokumentär som sändes på SVT tidigare i år. Passa på att se den om du tycker om det vackra.

Sonen till Mr & Mrs Kaufmann, Edgar Kaufmann jr, leder oss genom berättelsen om hur huset ritades, byggdes och har utvecklats sedan det ritades. Han berättar också livligt om den banbrytande Frank Lloyd Wright och hans följare.

Det är en vacker historia både i bild och berättelse; de vackra formerna, den anpassade inredningen, de otroliga dimensionerna, banbrytande arkitektur som fogar sig, anpassar sig och till och med kompletterar naturen. Vi rekommenderar varmt. Den ger oss inspiration för kommande uppdrag inom renovering och inreedning.

Idag drivs huset, som bevarats som det var 1963, av Western Pennsylvania Conservancy.

BILD: fallingwater.org (tack!)