Oroar du dig för kommande köksrenovering?

renovering_kokGenomfört projekt i Upplands Väsby

Var: Upplands Väsby

Uppdrag: Köksrenonovering. Att helrenovera bottenvåningen på 1 1/2-plansvilla från 70-talet. Huset byggdes 1974 och hade inte renoverats sedan dess. De tidigare ägarna hade skött om ytskickten fastigheten väl, men det var slitet. Huset behövde ett nytt kök och vitvaror, nya golv, nya eluttag, ny färg på väggar och ny färg på tak.

Önskemål: Mer skåputrymme i kök och hall. Fler avlastningsytor i kök. Öppen planlösning kök och vardagsrum. Större vardagsrum, men ändå behålla ett gästrum på nedre plan.

Genomförande: För att skapa mer skåp- och arbetsutrymme i 70-talsköket flyttades dörrar och väggar. Vägg öppnades upp mellan kök och vardagsrum för att skapa en öppen planlösning. Här insallerades en limblockad takbjälke som stöd för konstruktionen. Nya skåp (IKEA) monterades och kakel sattes upp. Avlopp, kyl och spis flyttades för att skapa mer arbetsyta och kökets arbetstriangel. Inbyggd kyl och frys med platsbyggd hylla ovanför för böcker. Väggen från vardagsrummet som gränsade till gästrummet flyttades 1m för att skapa ett större vardagsrum och en TV-hörna. Furugolv som betsades vitt och lackades lades i både kök, hall och vardagsrum. Vägagr målades och tapetserades och elementskydd monterades.